Logo Kies Positief
Isabelle Gonnissen

Isabelle Gonnissen

Isabelle Gonnissen is Sales Manager bij Solvay. Ze is de bezielster achter de succesvolle campagnes zoals '30 dagen zonder klagen' en ‘Koffie zonder klagen’, die meer dan 80.000 Belgen inspireerden. Ze is tevens auteur van het boek 'Kies Positief', die de lezer aanzet om positiever in het leven te staan. In mei verschijnt haar tweede boek ‘Kies Bewust’.

Isabelle is te bereiken op isabelle.gonnissen@solvay.com of 0475 36 44 62

De community 30 dagen zonder klagen is aanwezig op Facebook en Instagram; samen goed voor 30.000 volgers.

Klik hier om het boek te bestellen.

Anthony Nti

Anthony Nti

Anthony Nti is a Ghanaian-born filmmaker from Belgium. His short film, ‘Da yie’ was selected for over 200 festivals. It won over 100 awards including the Grand Prix at the 2020 ISFF Clermont Ferrand & was shortlisted for the 93rd Academy Awards for Best Short Live Action. Currently writing his first feature-length film ‘Postcard’, which won second prize at the Sam Spiegel FilmLab & TV-show ‘Clemenceau’ which was selected for Torino Series Lab.

Lynn Wesenbeek

Lynn Wesenbeek

Lynn Wesenbeek is gepokt en gemazeld in de media en het bedrijfsleven. Ze begon als piepjong gezicht bij de commerciële televisiezender VTM, presenteerde er tal van programma’s en groeide uit tot nieuwsanker. Eerst bij VTM, daarna bij zakenzender Kanaal-Z. Vandaag zetelt ze in de Raad van Bestuur van de VRT en werkt ze in opdracht voor bedrijven. Moeilijke onderwerpen toegankelijk maken, daar draait het bij haar om. “Omdat we allen nood hebben aan positivisme, zet ik met plezier mijn schouders mee onder de campagne ’30 dagen zonder klagen’. We moeten doen wat we kunnen om iets bij te dragen in het leven van de ander”.

Prof. Dr. Lieven Annemans

Jeroen Wils

Verhalen vertellen die verbinden, is al heel zijn professionele leven de passie van Jeroen Wils. Eerst als journalist bij kranten en tv, later als (crisis)communicatie-expert bij zijn pr-bureau Bepublic Group. Vandaag is hij geboeid door alles wat met reputatie te maken heeft, en hoe aan de grondslag de meest pure versie van jezelf ligt. Maar hij is net zo gek van lopen, yoga en surfen. En van zijn twee schatten van kinderen.
hallo@jeroenwils.be
www.jeroenwils.be

Steven Laureys

Leo Bormans

Leo Bormans is inspiratory en auteur van internationale bestsellers als ‘The World Book of Happiness’ en ‘The World Book of Hope’. In zijn werk vertaalt hij het internationaal wetenschappelijk onderzoek naar geluk, hoop en liefde in mensentaal en concrete adviezen die iedereen kan toepassen. Hij is o.a. Distinguished Lecturer Happiness Economics Research aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In zijn nieuwste boek ‘Hooptimisme’ reikt hij honderd sleutels aan voor een hoopvol leven. Meer op www.leobormans.be

Qadir Nadery

Qadir Nadery is schrijver en acteur. In 2015 moest hij met zijn gezin zijn geboorteland Afghanistan verlaten. Omdat hij als logistiek medewerker voor de internationale troepen werkte, werd hij door de taliban met de dood bedreigd. Over zijn levensgevaarlijke vlucht en zijn jarenlange strijd om erkenning in België schreef hij samen met Leo Bormans de gewaardeerde roman ‘De Knikkers van Qadir’. Regisseur Stefan Perceval maakte op basis hiervan de succesrijke theatervoorstelling waarin Qadir de hoofdrol speelt van zijn eigen leven. Meer op www.deknikkersvanqadir.com

Mia Jansen

Jill Heyninck

Jill Heyninck is een Vlaamse singer-songwriter. In 2016 bracht ze een eerste cd "Het Gevoel" uit. Gedurende acht jaar trok ze door heel Vlaanderen met haar eigen songs. Momenteel werkt ze aan een nieuw programma en een tweede cd waarvan de single "De Rivier" in de zomer van 2021 reeds uitkwam en aandacht kreeg op Ment-TV. Naast haar muzikale carrière kan je ze ook ontmoeten als presentatrice/moderator of als netwerkmanager (PR). Als Jill op een podium staat, heeft ze een missie: mensen verbinden. Door haar authenticiteit, poëtische teksten en warme stem raakt ze het publiek. Ze nodigt je zachtjes uit om nét iets dieper in je hart te zakken.
www.jillheyninck.be

Koen Vanmechelen

Zuster Jeanne Devos & Julie Hendrickx

Zuster Jeanne Devos, geboren op 9 januari 1935, trok als jonge missionaris naar India om er aanvankelijk met doven en blinden te werken. Algauw ontdekte ze het lot van dienstmeisjes en huispersoneel in de huizen van de rijken. Ze bond de strijd aan tegen uitbuiting, misbruik en geweld van deze jonge meisjes en vrouwen en raakte in 2011 tot in de Internationale Arbeidsorganisatie in Genève. Daar werd onder haar impuls Conventie 189 gestemd, een wet die huispersoneel wereldwijd een statuut als werknemer geeft, met alle rechten vandien.

Julie Hendrickx, geboren op 9 september 1977, is de dochter van Jeannes jongste zus en schreef in 2019 de biografie van haar tante Jeanne. “Alsof de Weg ons zocht” is het levensverhaal van Jeanne maar ook dat van de beweging die Jeanne oprichtte en die vandaag meer dan twee miljoen leden telt, en die blijft ijveren voor waardig werk voor huispersoneel. Julie is ambassadeur voor de Indiase beweging in België en tevens ambassadeur voor de solidariteit. Zij geeft lezingen in scholen en ondernemingen over de inspiratie van Jeanne en hoe solidariteit eenvoudig te implementeren in ons dagelijks leven.

Annemie Van De Water

Wim Stultiens

Wim Stultiens stond jarenlang bekend als de Michelangelo van Taiji. Als bedrijfstrainer gebruikte hij de oosterse bewegingsleer als inspiratie voor onze westerse hersenen. Hij werkte voor organisaties als Ernst & Young, Luminus SPE, Alcatel-Lucent, Telenet en McKinsey. Zijn passie voor de pre-taoïstische roots van Qigong leidde hem via China naar de Javaanse jungle, waar hij werd ingewijd in de bewegingsleer van natuurvolkeren. De essentie van wat hij ontdekte noemt Wim nu ‘Reconnective Bodywork’. Hij ziet het als zijn roeping om de natuurlijkheid terug te brengen in hoe mensen leven. Tegenwoordig is Wim o.a. jurylid voor een massage-opleiding en is hij werkzaam in Elaisa Energetic Wellness.

Sigrid Voorspoels

Sigrid Voorspoels

De hoop ligt in de durf om je plek in de wereld opnieuw te dromen. Als universeel geluksambassadeur en (positieve) rebel voor de vrijheid, wil Sigrid daarom mensen blijven inspireren om te gaan voor wat hen echt gelukkig maakt. Dat men het heft in eigen handen neemt en op zoek gaat naar innerlijk geluk. Hoe meer innerlijke rust en (kinder)geluk, hoe meer (wereld)vrede. Inzichten helpen je te verzoenen met de hardheid van het leven. Sigrid's grootste inzicht? 'Geloof in de kracht die je in jezelf hebt én in de toekomst die je wilt uitbouwen'.
www.sigridvoorspoels3.com
Momenteel schrijft Sigrid haar tweede boek 'Een zee vol geluk'.

Robin Charbit

Robin Charbit

Prof. Dr. Dirk De Wachter

Prof. Dr. Dirk De Wachter

Prof. Dr. Lieven Annemans

Prof. Dr. Lieven Annemans

Prof. Dr. Steven Laureys

Prof. Dr. Steven Laureys

Hassan Al Hilou

Hassan Al Hilou

Prof. Dr. Dirk De Wachter

Mia Jansen

Koen Vanmechelen

Koen Vanmechelen

Annemie Van De Water

Annemie Van De Water

Gilles Delvaulx

Gilles Delvaulx

Diederik Joukes

Diederik Joukes

Sofie Lenaerts

Sofie Lenaerts

Olivier Schalbroeck

Olivier Schalbroeck

Griet Deca

Griet Deca

Truus Druyts

Truus Druyts

Leo Bormans

Leo Bormans

Delfine Persoon

Delfine Persoon

ine Reymer

Tine Reymer

Gina Lisa Peeters

Gina Lisa Peeters

François Gerard

François Gerard

Christa Claessens

Christa Claessens

Tommy Browaeys

Tommy Browaeys

Paula Bangels

Paula Bangels

Kris Colpaert

Kris Colpaert

Michele Verbeeck

Michele Verbeeck

Pim Vandijck

Pim Vandijck

Gina De Groote

Gina De Groote

Elke Krämer

Elke Krämer

Nancy Fobe

Nancy Fobe

Bart Buysse

Bart Buysse

Maura Melis

Maura Melis

Greet Van Hecke

Greet Van Hecke

Ann De Bisschop

Ann De Bisschop